Na dobry poczatek Nowego Roku, 2 stycznia rozpoczynamy bardziej zaawansowana kulinarna turystyke. Pierwszy przystanek: Trattoria Ferro di Cavallo
Wraz z miesiacem miodowym, ktory spedzilismy na pieknej greckiej wyspie Korfu, zaczelismy poznawac morze od innej strony. Bardziej wewnetrznie. Sycylia jest idealnym miejscem na cieszenie sie tym, co rodzi morze.
Wiecej o miejscu:
http://www.ferrodicavallopalermo.it
Vino Biancco i menu na papierowym obrusie |
Frittura Del Giorno: calamaretto. Male kalamary smazone w glebokim oleju: delikatne, chrupiace, lekko gumowate. |
Pasta Al Nero Di Sepia - pasta z atramentem z kalamarnicy. |
Tak, naprawde to jadlam...Czarne usta, czarne zeby, sliska sprawa |
Gamberone Arrosto - krewetki z grilla. |
Calamaro Arosto - kalamarnica z grilla. |
W dobrym nastroju, projektujemy Nasz Dom |
Wiecej o miejscu:
http://www.ferrodicavallopalermo.it
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz